Σκεπτικό


Το διαδίκτυο είναι γεμάτο στις ιστοσελίδες του με ψεύτικες ειδήσεις, τρόμο, βία, σεξ (με την εκχυδαϊσμένη του εκδοχή). Με όλα αυτά να παρουσιάζονται για να προσελκύουν διαφημίσεις, κοινό, clicks. Πάνω σε αυτήν την απελπιστική αναζήτηση να βρω κάτι να διαβάζω, κάτι να με πάει πιο πέρα, κάτι που να μην είναι αποσπασματικό. Αποφάσισα να δημιουργήσω το akako.gr, μια ιστοσελίδα φτιαγμένη όπως ακριβώς εκείνη που έψαχνα να βρω.

Το «άκακο» λοιπόν, ήθελα να προσφέρει κάτι νέο, κάτι φρέσκο, γιατί αξιόλογα κείμενα υπάρχουν -βιβλία, γραπτά- που με λίγο ψάξιμο μέσα στο χάος των χιλιάδων σελίδων θα το βρεις. Εδώ έρχεται η μοναδικότητα του akako.gr. Δεν ασχολείται λοιπόν μόνο με το να φιλοξενεί τη φιλοσοφική, καλλιτεχνική, θεωρητική, πολιτική, κοινωνική, ιστορική σκέψη σπουδαίων ανθρώπων. Παίρνει αυτή τους τη σκέψη ή άποψη, μέσω της απομαγνητοφώνησης συνεντεύξεων, διαλέξεων, συζητήσεων κτλ και την κάνει κείμενο. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως η ροή του λόγου, μετά την απαραίτητη επιμέλεια, γίνεται ένα πλούσιο και διαφορετικό κείμενο από τον γραπτό λόγο των ίδιων αυτών ανθρώπων.

Ο Πλάτων έλεγε: Το Κακό είναι η απουσία του Καλού, άκακο είναι το μη κακό. Το akako.gr δεν αποσκοπεί σε κανενός είδους κέρδος και δεν φιλοξενεί τίποτα το κακό.

προτεινόμενοι ιστότοποι: